Kósa Lajos és Bogos Csaba

“Uram! A mesterséges intelligencia korában?” – Kósa Lajos megszakértette fideszes kollégája botrányos kijelentését

Helyi hírek

Harkányban segített be a helyi fideszes polgármesterjelölt kampányába Kósa Lajos debreceni fideszes országgyűlési képviselő, a párt debreceni elnöke.

Kósát Bogos Csaba youtuber kapta el néhány kérdés erejéig, többek között arról kérdezte a politikust, hogy mi a véleménye Magyar Péter debreceni rendezvényén elhangzott erős mondatairól, valamint arról, hogy Hende Csaba korábbi honvédelmi miniszternek nem kell-e bocsánatot kérnie azért a mondatáért – “aki nem dolgozik, ne is egyék” – amit a családi pótlék esetleges emelésével kapcsolatban mondott.

Kósa Lajos Magyar Péterrel kapcsolatban kijelentette, a TISZA Párt alelnöke “közismert bántalmazó”, ezért teljesen abszurd, hogy pont anyák napján tartott rendezvényt Debrecen főterén. Amit ugye Kósáék nadrágszíjas plakátokkal igyekeztek meghekkelni.

“Soha ilyen kevés pénzből ilyen nagy nyilvánosságot plakátnak nem szereztünk”

– jegyezte meg Kósa Lajos a miskolci fideszesek által lekoppintott ötletéről.

Arra a kérdésre, hogy tud-e azonosulni Hende Csaba “aki nem dolgozik, ne is egyék” kijelentésével, Kósa azt felelte, Hende teljes munkásságát nem ismeri, de a Fidesz hozzállása az, hogy mindenkit arra kérnek nagy tisztelettel, hogy aki tud dolgozni, az dolgozzon. Egyébként még azokon is segítenek, akik nem tudnak dolgozni.

A fideszes Hende Csaba a családi pótlékról: “Aki nem dolgozik, ne is egyék!”

Nem tudja, hogy milyen szövegkörnyezetben keletkezett Hende elhíresült mondata, de Kósa Lajos azt sem zárja ki, hogy meghamisították a felvételt. Egyébként is egy jutyubernek ezt értenie kellene, és hogy nyomatékosítsa érveit, vissza is kérdezett:

“Uram! A mesterséges intelligencia korában?”

– utalt itt arra Kósa, hogy a videómegosztóra időnként olyan tartalmak is felkerülnek, amelyek azt állítják, hogy Elvis él (miért, nem él? – a szerk.).