Varga Zoltán és Dobrev Klára

Debreceni politikus is kiakadt Magyar Péter szavain. De vajon tényleg Dobrev Klára külsejére tett megjegyzést?

Helyi hírek

Magyar Péter Dobrev Klára külsejére tett sértő megjegyzést – állította hétfői közleményében Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke és EP-képviselője, a közös lista kampányfőnöke.

“Dobrev Klára, ilyen egészen ijesztő, de ha gyerek lennék, vagy gyerekem lenne, lehet nem tolnám ott babakocsival, nehogy megálljon a növekedésben”

– idézte az állítólagos sértéseket Molnár, tudomása szerint a politikus Szokolyán, a politológushallgatók táborában ecsetelte, mennyire taszítják a választási plakátok, különösképpen Dobrev Klára plakátja.

A közlemény szerint “azon túl, hogy a mondat nagyon tágan kezeli a magyar nyelv kereteit, nem más, mint a Magyar Péter által Dobrev Klára ellen indított, ízléstelen lejáratókampány újabb eleme. Az első esetben lényegében lehülyézte Dobrev Klárát, most pedig a külsejére tett sértő megjegyzést a magát tisztes, konzervatív polgárnak beállító politikus”.

A DK szerint ez a Fidesz stílusa, de annak is a legalja, az a szint, amit Bayer Zsoltra szoktak kiosztani még a Fideszben is. Kulturált politikusok nem beszélnek így egymásról Magyarországon, sőt sehol Európában.

Hasonlóképpen vélekedett Varga Zoltán debreceni DK-s országgyűlési képviselő is:

“Nemcsak szociáldemokrata politikusként, de érző emberként, férjként, apaként is megvetem azokat, akik a politikában, a közéletben, vagy akár csak a mindennapokban arra használják vélt vagy valós hatalmukat, hogy megalázzanak, megszégyenítsenek bárkit is, különösen nőket, csupán azért, mert másként látják a világot.”

Magyar Péter szerint inkább a DK majmolja a Fideszt

“A DK jó rogáni módszerrel tegnap kivágott egy fél mondatot az egyik megszólalásomból és azt állította, hogy én Dobrev Klára kinézetére tettem megjegyzést. Hát, nem. Én arról beszéltem, hogy a politikai elit pártjai micsoda vizuális szennyezést követnek el, amikor teljesen feleslegesen teleplakátolják a gyönyörű településeinket” – reagált Facebook-bejegyzésében Magyar Péter.
A hatalmi elit tagjainak – ide sorolja Gyurcsányék pártját is – pedig azt javasolta, hogy inkább merjenek az emberek közé menni, a szemükbe nézni és válaszolni a kérdéseikre.
“A TISZA Párt nem költ feleslegesen pénzt (főleg nem adófizetői pénzt) plakátokra, nem csúfitja el a gyönyörű településeinket. Mi továbbra is a személyes párbeszédben hiszünk” – írta Magyar.