Civil Fórum Debrecen Gondola Zsolt Zoárd

Bemutatta jelöltjeit a Civil Fórum Debrecen Egyesület

Helyi hírek

Debrecen sorsdöntő szavazás előtt áll – írja közleményében a Civil Fórum Debrecen Egyesület. A jövőben megalakuló önkormányzat összetétele alapvetően választ ad arra a kérdésre, akarjuk-e, hogy Debrecenben környezetszennyező, ázsiai érdekeltségű gyárak működjenek. Ez a tétje a választásnak, amelyben a jelenlegi fideszes vezetés a külföldi beruházások oldalára állt – fogalmaznak.

Az egyesület szerint ebben a kampányban a pártpreferenciáktól függetlenül minden debrecenit meg kell szólítani és megnyerni az akkugyár-ellenes álláspont támogatására.

El kell érnünk kampányunkkal, hogy elsősorban debreceniként és lokálpatriótaként szavazzanak minél többen, és ne jobb- vagy baloldali támogatóként.

Azt írják, az önkormányzati választáson még erősebb lehet a debreceniek összefogása, ha a fideszes és ellenzéki jelöltekkel szemben egy igazi civil jelölt is indul. Pártok képviselői Budapestről irányítva, vagy lokálpatrióták Debrecenért, ez itt a kérdés.

Ma egyetlen szervezet, a Civil Fórum Debrecen Egyesület tudja megszólítani pártállástól függetlenül a debreceni szavazókat, mivel mi egy ügyhöz, az ellenálláshoz kérjük támogatásukat. Ugyanakkor eddigi önkormányzati tapasztalataink alapján egyesületünk alkalmas arra, hogy helyes irányba vezesse a várost a következő öt évben. Ismerjük a város problémáit, a szervezetlen közlekedést, a tömegközlekedés finanszírozási rendszerének hibáját, a közútjaink minősíthetetlen állapotát, a folyamatos díjemelések értelmetlenségét, és még sorolhatnánk. Határozott álláspontunk, hogy az önkormányzatnak nem a külföldi beruházókat kell kiszolgálni, hanem a debreceniek érdekeit ténylegesen képviselni.

Civil Fórum Debrecen Gondola Zsolt Zoárd
Gondola Zsolt Zoárd

Az egyesület szerint a pártok leszerepeltek, és ez Debrecenben is igaz. A Fidesz halálra ítélt facsemeték ültetésével kampányol, az ellenzéki pártok meg civilnek maszkírozzák magukat, de hiába hoznak létre “civil” szervezetet, akkor is csak saját, a közvélemény-kutatások alapján egyre inkább csökkenő szavazótáboraikat tudják megszólítani. Válságukat tovább mélyíti Magyar Péter fellépése, miközben Budapesten megkötött koalíciójuk hitelességét még jobban erodálja a körülöttük kialakuló helyi botrány. 

A Civil Fórum Debrecen Egyesület hangsúlyozza, sem közpénzt, sem külföldről érkező anyagi hozzájárulást nem használ fel kampányához, kizárólag saját erőből vállalták a finanszírozást a közpénzből finanszírozott pártokkal szemben. 

Az egyesület „Miénk itt a föld, Miénk itt a víz, Miénk itt a levegő!” címmel kezdte meg önkormányzati választási kampányát, ők lesznek a jelöltek:

1. vk. Fülep-Batta Lilla
2.vk. Szabó Zsolt
3.vk. Szabó József
4.vk. Badár Gyöngyi
5.vk. Badár Mónika
6.vk. Dankócsik Norbert
7.vk. Somogyi Zoltán
8. vk. Aranyosi László
9. vk. Szabó József
10. vk. Balláné Csontos Ildikó
11. vk. Szabó Krisztián
12. vk. Hajzer Beatrix
13. vk. Fülep Olivér József
14. vk. Rigó István
15. vk. Vasadi Mariann
16. vk. Siposné Mészáros Erzsébet
17. vk. Dr. Gondola Zsolt Zoárd
18. vk. Illés-Rácz Mariann
19. vk. Krajczár Róbert
20. vk. Fássy Péter
21. vk. Illyés János
22. vk. Podmaniczky Dávid
23. vk. Kiss György