Hatvanpusztai birtok

Új, nagyobb pálmaházat építettek az Orbán család hatvanpusztai rezidenciáján

Ország

Orbánnak nem tetszett az eredeti pálmaház Hatvanpusztán, ezért csináltatott egy másikat – állapította meg Hadházy Ákos, aki a Gulyáságyú Médiával együtt készített újabb leleplező felvételeket a nevezetes majorságról.

Hadházy Facebook-oldalán azt írja, tavaly ilyenkor a földről és a levegőből is látható volt az épülő, modern, egyszerű stílusú pálmaház. A héten viszont meglepődve látták, hogy az eredeti helyett egy csicsásabb, archaizáló télikert áll a Főnök luxuspalotájának a kertjében.

Úgy tűnik, Orbánnak nem számítanak a költségek, a tökéletességre törekszik.

– vonta le a következtetést a független országgyűlési képviselő.

80 millió forintért vesz földeket Orbán Viktor apja

Összesen hét földterületet, mintegy 30 hektárnyi szántót vásárolna meg Orbán Viktor miniszterelnök apja Alcsútdobozon csaknem 84 millió forintért. A kiszemelt területek közül a legdrágább közel fekszik ahhoz a hatvanpusztai birtokhoz, amelyen az elmúlt években több milliárd forintból építettek fel egy hatalmas majorságot – írja az RTL.

Az összes földterület szántóként van nyilvántartva, az első pedig a hatvanpusztai családi birtoktól nem messze helyezkedik el. (A hivatalosan Orbán Győző tulajdonában álló majorság nem szomszédos közvetlenül, közbeékelődik 1-2 földterület, de a távolság nagyjából egy-két kilométer lehet.) A többi hat szántó Alcsútdoboz nyugati részén található Vértesboglár felé.