Nádudvari élelmiszeradomány Debrecenben

Hatalmas élelmiszeradomány jutott el politikusi közvetítéssel a debreceni rászorulókhoz

Helyi hírek

A húsvéti időszak beköszöntével a Nádudvari Élelmiszer Kft. jelentős élelmiszeradománnyal támogatta a debreceni rászoruló családokat. Az adomány átadására 2024. március 19-én sajtótájékoztatóval egybekötött esemény keretében került sor, melyen részt vett Széles Diána, Debrecen alpolgármestere, a Debreceni Karitatív Testület társelnöke, Törő András, a Debreceni Karitatív Testület elnöke és Nagy Ádám, a Nádudvari Élelmiszer Kft. ügyvezetője.

Széles Diána megköszönte a Nádudvari Élelmiszer Kft.-nek, hogy gondolt a karitatív testületre, és rajta keresztül egy nagyobb adománnyal támogatja a rászoruló családokat. A cég nem először szerepel jelentős támogatóként, hiszen a Nagyerdőben zajló faültetési program számára már ötezer facsemetét ajánlott fel. Ennek a támogatásnak a kapcsán került szóba a Debreceni Karitatív Testület, illetve a rászorulók segítése is. Az alpolgármester elmondta, hogy Nagy Ádám, a cég vezetője a városban született, itt végezte iskoláit, s ezért erős a kötődése Debrecenhez. Széles Diána most is hangsúlyozta, hogy a karitatív testület akkor tud segíteni, ha az önkormányzat mellett vannak nagylelkű felajánlók, cégek, akik adományoznak, s ezeket az adományokat tudja a testület továbbítani. Az adományozás nem csak egyszeri segítség, hanem lehetőséget teremt a kapcsolatteremtésre is, melynek révén abba az irányba lehet elmozdítani a rászorulókat, hogy amennyiben ez lehetséges, ők maguk is aktívan tegyenek sorsuk jobbra fordítása érdekében.

Nádudvari élelmiszeradomány Debrecenben

A Debreceni Karitatív Testület közel harminc tagszervezetének tevékenységi hatóköre gyakorlatilag átfogja az egész várost, s mindazokat – az állami gondozottaktól kezdve a nagycsaládosokig, a nyugdíjasokig – akiknek segítségre van szükségük. Most is e tagszervezetek munkatársai működnek közre abban, hogy a jelenlegi adomány minél gyorsabban eljuthasson azokhoz, akiknek szánják. Széles Diána hangsúlyozta, hogy aki úgy érzi, segítségre van szüksége, azt a Debreceni Karitatív Testület tagszervezetein keresztül jelezze, mert a város az ezen a területen dolgozó civil szervezetekkel együtt azt szeretné, ha Debrecennek példamutatóan működő, erős szociális hálója lenne. – Debrecenben mi hiszünk az összefogás erejében, és ez az összefogás az, ami segít minket abban, hogy a debrecenieknek tudjunk segíteni – emelte ki Széles Diána.

Nagy Ádám, a Nádudvari Élelmiszer Kft. ügyvezetője megköszönte a Debreceni Karitatív Testület munkáját annak érdekében, hogy felajánlásukat eljuttatja a rászoruló családokhoz. Mint elmondta, a Nádudvari Élelmiszer Kft. mostanra már elég erős lett ahhoz, hogy ne csak gazdasági szereplő legyen, hanem tegyen a közösségért. Fontosnak tartják, hogy keressék a kapcsolódási pontokat a helyi közösségekkel és segítsék őket. Ezt jelzi az 1500 darab 900 grammos nádudvari joghurt, valamint az 1500 darab 110 grammos nádudvari májas is, amelyeket felajánlottak a karitatív testületen keresztül a rászorulóknak. Nagy Ádám szerint ez fontos lépés a cég életében is, s szeretnék ezt rendszeressé tenni.

Törő András, a Debreceni Karitatív Testület elnöke megköszönte a Nádudvari Élelmiszer Kft.-nek, hogy húsvét előtt ilyen különleges adománnyal járulnak hozzá az ünnepre való készülethez. A karitatív testület tagszervezeteinek munkatársai egyébként már elkezdték a rászorulóknak szánt húsvéti tartósélelmiszer-csomagok összeállítását, melyeket több lépésben tudnak majd átadni nekik. – Aki még hozzá kíván, hozzá tud járulni ezeknek az adománycsomagoknak az összeállításához, azok bátran keressenek minket, segítsék a munkánkat, hiszen azokat az adományokat tudjuk szétosztani, abból tudjuk részesíteni a városban élő rászorulókat, amit mi is kapunk. Ajándékokat kapunk és ajándékokat adunk tovább – hangsúlyozta Törő András. Mint mondta, az ajándékozás mindig nagyon fontos, mert az ajándékozó az ajándék átadásával nem elveszít valamit, hanem valami mást – szeretetet – kap cserébe. Az ajándékozás által kölcsönösen részesülünk egy másik ember szívének szeretetéből, az életéből. Törő András mindenkit arra biztatott, hogy képletesen ajánljon fel egy darabot a szívéből másoknak, hogy ezáltal a húsvét ünnepe, az ünnepre való készület mindenki számára szép, tartalmas legyen, és a feltámadás valamilyen formában így is megjelenjen, belépjen mindannyiunk életébe.

– DMJVÖ –