Mándi László és Papp László debreceni polgármesterjelöltek

Mándi: Papp László hazudik

Helyi hírek

Facebook-oldalán kampányolgat az ellenzék többségének támogatását élvező debreceni polgármesterjelölt.

“Papp László hazudik, amikor nem ismeri el, hogy elárulta a debreceni polgárokat. Debrecen határában gombamód szaporodnak az akkugyárak a debreceniek érdekeivel teljesen ellentétesen. Dühítő, hogy a városunk vezetője valójában csak a pesti Fidesz parancsainak követője. Ideje leváltanunk őt, mielőtt még több kárt okoz!”

írja közösségi oldalán Mándi László önkormányzati képviselő.

Ettől reméli a gazdasági fellendülést?

Mándi szerint Papp kvázi kampányintézkedésként akarja bevezetni a 14 év alatti tanulók számára az ingyenes közösségi közlekedést, amit most a „gazdasági fellendülésre” hivatkozva megvalósítanak.

“A polgármester egyértelműen az akkugyárakból származó bevételekre gondol, de ezek a bevételek nem közvetlenül a városhoz mennek. Viszont arról nem beszél már olyan bátran Papp László, hogy semmiféle garanciát nem ad a debreceniek a környezeti és egészségügyi károk ellen”

– írja az ellenzéki politikus.

Mándi László úgy véli, múlt heti CATL-gyár környezethasználati engedélyéről szóló bírósági tárgyaláson nem nyújtottak reményt, mert a hatóságok semmiféle érdemi dolgot nem árultak el.

“Annyit tudhattunk meg egy a hallgatóság soraiban ülő személytől, akit az alperes hatóságok felkértek a hozzászólásra, hogy abban az esetben, ha találnak magzatkárosító vegyszert a debreceni szennyvízben, akkor az lesz a határérték.”

Az ellenzéki képviselő attól tart, hogy a tárgyalások elhúzódása csupán eszköz arra, hogy a Fidesz és a “távirányított polgármesterük” visszafordíthatatlan helyzet elé állítsák Debrecent.

“Sem Papp László, sem a hatóságok nem tűnnek képesnek arra, hogy megvédjék a debreceniek érdekeit, egyelőre csak a nagyvállalatoknak való kedvezésben jeleskednek”

– összegez Mándi.