Útjavítási munkák a Kartács utcán: eddig tarthat a felújítás

Helyi hírek

Nagyfelületű útjavítási munka kezdődött 2023. szeptember 18-án a debreceni Kartács utcán. A részletekről sajtótájékoztató keretében számolt be Majer Tamás, a terület önkormányzati képviselője a helyszínen 2023. szeptember 21-én.

Amint azt a képviselő elmondta, a Debrecen 2030 program keretében nagyfelületű útjavítási munkák zajlanak a Kartács utcán is a Verseny utca és a Patay István utca közötti szakaszon mintegy 130 méter hosszon. A beruházás lakossági jelzés nyomán valósul meg, s célja az út minőségének javítása és az útról a csapadékvíz-elvezetés megoldása.

Majer Tamás örömét fejezte ki annak kapcsán, hogy a város a lehető leghamarabb reagálni tudott a Kartács utca ezen szakaszát érintő felvetésre, hiszen az egy idei lakossági fórumon hangzott el. A képviselő utalt arra is, hogy a Kartács utcán az elmúlt években gyarapodott az aszfaltozott útszakasz aránya, s reményét fejezte ki, hogy az utca néhány éven belül teljes mértékben aszfaltozott lehet.

A Kartács utca Verseny utca és a Patay István utca közötti szakaszán a padkarendezés és a csapadékvíz-elvezetés megoldása után aszfalt kötő- majd kopóréteg terítésére kerül sor. A beruházás értéke bruttó 17 millió forint. Az időjárási viszonyok függvényében a munkák előreláthatólag 2023. október 6-ig befejeződnek.

A munkálatok ideje alatt a forgalom jelzőőrös irányítás mellett biztosított, az új aszfalt-kopóréteg terítésének idején pedig teljes útzárra lehet majd számítani. A polgármesteri hivatal kéri az erre közlekedőket, hogy ne megszokásból, hanem az építési munka alatti ideiglenes forgalmi rend, s a kihelyezett jelzések figyelembe vételével közlekedjenek.