Békéscsaba halálos késelés

Közzétették a felvételt: a pincérrel együtt verte össze barátnője előtt későbbi gyilkosát Szabó Sándor bokszedző

Ország

Augusztus 15-én, nem sokkal este 10 óra előtt tragikus esemény zajlott egy békéscsabai négycsillagos szálloda teraszán: az egyik vendég, a 27 éves K. Tamás verekedést követően halálra késelte Szabó Sándort, a magyar ökölvívó válogatott korábbi edzőjét.

A TV2 megszerezte a biztonsági kamera felvételét, amin az látható, hogy a későbbi gyilkos előbb szóváltásba keveredik a hazafelé induló pincérrel, majd jön a biztonsági őr (Szabó Sándor, a későbbi áldozat), és szinte azonnal bevisz két ütést a fiatalembernek. A férfi földre esik az ütésektől, majd a verésbe becsatlakozik a pincér is, aki ott rugdossa a gyilkost, ahol éri. Majd előkerül egy kés, és a bokszedző halálos sebeket kap.

A Blikknek sikerült szóra bírnia a gyilkos párját, a 22 éves nő szerint “Tomi” csak védte magát, és a balhé fordítva is elsülhetett volna, tehát a szerelme is húzhatta volna a végén a rövidebbet. Azt is elmondta, munkaügyben érkeztek a hotelba, és párja még egy kör italt szeretett volna kérni, de szóltak neki, hogy záróra van. Itt már kialakult némi szóváltás, de végül kiszolgálták őket, és nagy jattot is hagytak. A gond akkor kezdődött, amikor a pincér kijött, már átöltözve, hazafelé készülve. “Tomi” tőle is szeretett volna bocsánatot kérni, nyújtotta is a kezét többször, de a pincér ezt nem fogadta el. Köztük aztán emiatt lett vita, majd a pincér kifelé mutogatva közölte, ezért nem fog kezet a vendéggel. Ekkor már jött is Szabó Sándor, aki szinte azonnal megütötte kétszer is a férfit, majd miután az a földre került, tovább verte – ekkor már a pincér is bekapcsolódott.

Tamás egyáltalán nem számított támadásra. Ám ahogy kapta az ütéseket, védte magát. Láttam rajta, fogalma sincs, mi történik, nem tudja, mit csinál. Már a földön volt, amikor a pincér is csatlakozott, többször fejbe rúgta, székkel ütötte Tomit, s egy sörösüveg is előkerült

– adta elő verzióját a nő, de a felvételen is az látható, hogy nem a vendég ütött először.