Varga Judit igazságügyi miniszter

Lemond miniszteri posztjáról Varga Judit

Ország

Varga Judit igazságyügyi miniszter lemond jelenlegi pozíciójáról, hogy jövőre a magyarok érdekeit képviselhesse az Európai Parlamentben.

A Magyar Nemzet úgy értesült, Varga Judit vezetheti a Fidesz listáját a 2024-es EP-választáson. Varga Judit a magyar emberek érdekeit szeretné képviselni az Európai Parlamentben, és a választásig is aktívan bekapcsolódik a kampányba, ami miatt lemond a miniszteri posztjáról is.

Varga Judit úgy véli, eddig is a magyarok érdekeiért dolgozott, erre a kampányra pedig sokkal jobban fel kell készülni, mint korábban, ezért döntött a lemondás mellett.

A 2024-es EP-választásnak most nagyon nagy a tétje: konzervatív fordulatot kell elérni az európai intézményekben, és ebben szeretnék aktív szerepet vállalni. Ez a feladat viszont, ahogyan miniszteri teendőim is, egész embert kíván, ezért a miniszterelnök úrral már közöltem is a lemondási szándékomat július 31-ével

– nyilatkozta Varga Judit, aki szerint úgy helyes, ha az igazságügyi tárca vezetését átadja egy olyan személynek, aki erre száz százalékban tud koncentrálni.

Azt is elmondta, hatalmas megtiszteltetés volt számára az elmúlt négy év, és felemelő érzés volt, hogy a magyar érdekeket képviselhette, ezt fogja tenni a továbbiakban is, de már most a kampány fókuszában. Úgy gondolja, hogy mindazokat a feladatokat, amelyeket a kinevezésekor elvállalt, el is végzett.

Varga Judit: megvan a brüsszeli zöld lámpa!