Nemrég jelentette be a kormány, hogy lehetővé teszik a SZÉP kártyák felhasználását a hideg élelemre is. A június 19-i kormányinfón Gulyás Gergely arról beszélt, hogy augusztus elsejétől év végéig mósodítják a SZÉP kártyák felhasználást, és növelik a keretet is.
Az rtl.hu-nak Nagy Miklós, a badacsonyi Hotel Bonvino igazgatója azt mondta, lényegesen visszafogottabb az érdeklődés a tavalyihoz képest. Úgy véli, a döntés miatt kiszámíthatatlan szezon elé néznek. Nagy Miklós szerint érthető a segítő szándék, de a megvalósítás már kevésbé.
A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségénél attól tartanak, hogy az intézkedés veszteséget okozhat a hoteleknek, ezért levelet írtak Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszternek. Két javaslatuk van:
– az augusztus elsejei kezdést szeptember 1-jére, tehát a főszezon utáni időszakra mérsékeljék,
– 30-35 százalékon limitálják a SZÉP kártya felhasználásnak a hideg élelmiszerre költhető arányát
– mondta a Híradónak Flesch Tamás, a szövetség elnöke.