Pénteken nyitotta meg kapuit a Debrecziner Gourmet Fesztivál a Nagyerdő szívében, a Békás-tónál.
A kedvezőtlen, esős idő ellenére is sokan kilátogattak a rendezvényre, hogy megkóstolják a „nyári emlékeink” ihlette fogásokat. Ilyen édesség, melyet az eseményre álmodott meg a Jardin Cukrászda az a Mais bitte, ami egy kukoricával, áfonyával, karamellel készült sütemény. Kukoricás ropogós, mizós karamell ganache, kukorica mousse és krém, áfonya mousse, lekvár és áfonyás piskóta kompozíció. Számos cukrászda készült különlegességekkel, a Macaron Bitesnál akár lazacos-krémsajtos macaront is kóstolhatunk, de klasszikusabb mangós, görögdinnyés ízekkel is készültek.
Mi inspirálhatná jobban a nyári hangulatot, mint egy kerti parti a grill mellett a barátokkal? Valószínűleg ezért is készített sok étterem olyan grillételeket, amelyek látványgrillezés keretében a szemünk láttára készültek.
A pénteki nyitónapra két fő programmal készültek a szervezők. Az egyik a gasztro stand-up Janklovics Péterrel, a másik pedig az Orpheum Madams zenés előadása, amit a LESZ DANCE csapata tett még színesebbé táncműsorával.
Ilyen volt a hangulat a Debrecziner Gourmet nyitónapján:
Szombaton és vasárnap is színes programok várják az érdeklődőket a 7. Debrecziner Gourmet Fesztiválon.
JÚNIUS 17. (SZOMBAT)
Master Good Gasztro Színpad:
13:00-14:00 A speciality coffee-k és a jegeskávék titkai: mesél
Molnár Attila, a soproni One Eleven kávéguruja
14:00-15:00 Közel-keleti ízek Nemesvölgyi Attila, a budapesti Babka
Étterem séfjének konyhájából
15:00-16:00 Thür Ádám IKONikus fogása a Master Good
támogatásával, hűsítő meglepetéssel kísérve
16:00-17:00 Pataky Péter a fedélzeten: különleges fogások a
Horgonyzó Kisvendéglő kreatív séfjétől
17:00-17:45 Grillmesterek praktikái kerekasztalbeszélgetés
18:00-19:00 Kapjuk szét a marhát! Az NPK Beef marhajó bontása
20:00-21:00 A Koktél Színház bemutatja: Alkohol tilalom
21:00-22:15 Konyha zenekar
22:30-1:00 DJ. Németi, Anthon
KultúrFalatozó
15:00-01:00 Retro gasztro plakátkiállítás
12:00-20:00 Élőfestés
Galiba Gyereksarok
11:30-19:00 Tanulj meg szeletelni a VR „konyhatündérrel”!
Nyári, vurstli hangulat és a Természettár tengerparti
foglalkozásai
Gourmet kertmozi by Apolló mozi
21:00-22:30 Mamma mia! – a legemlékezetesebb görög nyár
23:00-0:30 A séf – nyári, családi food truck turné
JÚNIUS 18. (VASÁRNAP)
Master Good Gasztro Színpad:
11:30-19:00 Berke bárány az asado kereszten: szabadtéri sütés és
ízelítő Zákány Dániellel és a Grillakadémiával
12:00-13:00 Olasz, kovászos pékáruk a Panificio Il basilico
jóvoltából
13:00-14:00 Séfakadémia x Kiss-Virág Cukrászda: Miniséfek finom
falatai
14:00-15:00 A nagy konyhateszt: Kis Sándor séf és a Miele okoskonyha
15:00-16:00 Mautner Zsófi és az _Erdélyi lakoma_
16:00-16:45 Legenda a színpadon: Bíró Lajos főzőshow
17:00-18:00 Debrecziner Vándordíj és nyereményjátéksorsolás
18:00-19:00 Blahalouisiana
19:00-21:00 DJ. Németi, Jay Kid
Galiba Gyereksarok
11:30-19:00 Tanulj meg szeletelni a VR „konyhatündérrel”!
Nyári, vurstli hangulat és a Természettár tengerparti
foglalkozásai
KultúrFalatozó
11:30-20:00 Retro gasztro plakátkiállítás
12:00-16:00 Élőfestés
16:00-17:00 Gasztronómia a képzőművészetben: Sepsey Zsófia
művészettörténész előadása
– Bácsi Éva –