Mikepércsi tüntetés az akkumulátorgyár ellen

Debreceni akkumulátorgyár: a Momentum nem hátrál

Helyi hírek
Kézhez kapta a Debreceni Törvényszék végzését Mándi László momentumos önkormányzati képviselő az párt által benyújtott akkugyáras népszavazás ügyében. A törvényszék helybenhagyta a választási bizottság  döntését, amely elkaszálta a referendumot, de Mándi szerint érdekes dolgok derülnek ki a végzésből.

Facebook-oldalán részletezi az ellenzéki képviselő:
NEM MEGFELELŐEN hivatkozott a Helyi Választási Bizottság arra, hogy a közgyűlés feladatkörébe tartozik-e a beadott kérdés – azaz igenis helyi közügynek tekintendő a településfejlesztés, a településrendezés, és a debreceni közgyűlés dönthet arról, hogy mekkora vízfogyasztású gyárak létesülnek Debrecen területén.
NEM MEGFELELŐEN döntött korábban a HVB, amikor ősszel – lényegében – ugyanezt a kérdést átengedte – azaz kiderült, hogy a HVB tagjai alkalmatlanok a feladatuk ellátására, a szakmai tudásukat meghaladja a népszavazási ügyek jogszerű elbírálása. Bíróság mondta ki, hogy a döntést helytelen jogértelmezés folytán hozták meg a választási bizottságnál.
MEGERŐSÍTETTE ugyanakkor a bíróság, hogy szerintük a választók nem értenék, milyen következményei vannak a kérdés megválaszolásának, és erre a kampány alatti tájékoztatások véleményük szerint nem elegendőek.
Mándi Lászlót mélységesen felháborítja, hogy “a bíróság lenézi a magyar emberek tudását és képességét a megfelelő információk megszerzésére egy döntéshez”, a fenti érvelés pedig szerinte egy újabb, a demokráciát korlátozó lehetőséget nyitott meg.
Innentől – erre való hivatkozással – bármilyen kérdést el lehet majd utasítani, hiszen bármilyen kérdésre ráfogható, a választók nem értenek kellően hozzá?!

– teszi fel a kérdést a momentumos képviselő, aki azt ígéri, nem adják fel, és tovább küzdenek azért, hogy a debreceniek elmondhassák a véleményüket.

“Dolgozzanak az akkugyárban a fideszes önkormányzati képviselők!” – 150 kérdéssel izzasztja a debreceni választási bizottságot a momentumos Szabó Bence