Felföldi József Orbán Viktor

Nekiment az unokáival cukiskodó Orbán Viktornak Felföldi József debreceni nagyvállalkozó

Helyi hírek

A húsvéti politizálásmentes napok elmúltával újult erővel kritzálja a magyar kormányt Felföldi József édességmilliárdos.

A magát azért inkább fideszesnek valló gyártulajdonos eddig sem riadt vissza attól, hogy hallassa hangját, ha valami nem tetszik neki. Most két dolgot emel ki Facebook-posztjában: az egyik Lázár János vadászata, amit Jézus kereszthalálának napján ejtett meg, a másik pedig Orbán Viktor alaposan dokumentált húsvétja.

Mint emlékezhetünk, a miniszterelnök barátja, Mészáros Lőrinc pékségében indított a gyerekekkel, majd beszerezte velük a húsvéti sonkát, továbbá egy jó 70 ezer forint értékűt meg is főzött a füstöltáruból.

Így kommentálta Orbán Viktor önpromóját Felföldi József:

Aranyos és kedves videók. De vajon arra gondolt a készítő, hogy hány emberben indít el valamiféle pangó, kilátástalan szomorúságot az a jólét, amiben ő megélheti a húsvétot? Hogy hány családban nem volt sonka az asztalon? Vagy hányan szakadtak meg, hogy legyen valami? Hogy mennyit spórolt egy átlag magyar család az ünnepekre?

Értem én, hogy a havi 5 millió forintos fizetésből telt. Igen, ekkora összeg mellett nem számít, hogy csak a sonka, a kolbász, a szalonna meg a kenyér és a kalács legalább 200.000 forint volt. Másnak viszont ez egyhavi megélhetése. Rezsivel, egész havi étkezéssel, a gyerekek ellátásával, tokkal-vonóval, mindennel.

Én nem mutogatnám az önfeledt sonkafőzést, ha tudom, hogy az általam megvásárolt füstöltáru mennyiségben és értékben is napokra jóllakatna egy szegényebb borsodi falut.

Vegye meg, főzze meg, ha lehet, ugyanúgy az unokákkal, csak kamerák nélkül, így közben nem csinál belőlük biodíszletet, aztán egye meg, DE ne dicsekedjen, mert nem mindenkinek hagy ez jó ízt a szájában

– írja a vállalkozó, aki bejegyzésében a drága sonkacsomaggal pózoló Németh Szilárdot is megtalálta.