Bencsik András és Bayer Zsolt

Meleg párok kivégzésének örvendezett a Békemenet főszervezője, már a fideszes Médiatanács is vizsgálja az ügyet

Ország

Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője és a Békemenet egyik főszervezője szerint nagyon jó ötlet, hogy Ugandában kivégzik a melegeket, ha össze mernek házasodni.

“Van egy jó hírem. Ugandában a parlament egy LMBTQ-ellenes törvényt hozott, tehát a bubukat, ha összeházasodnak, kivégzik”

– mondta a fideszes újságíró a Hír Tv Sajtóklub című beszélgetős műsorában.

A Demokrata főszerkesztője kifejtette, hogy gyönyörű jelzés mindez, hiszen amíg az egész világon „a másságkultusz az új vallás” és „a bubuk az új szentek”, addig az ugandaiak azt mondják, hogy „mi meg jól lenyakazzuk őket, hogyha itten próbálkoznak összeállni kettesével”.

Említett részlet a videón 28 perctől hallható:

https://youtu.be/cFNA-Hav5eA?t=1678

Magyar Hang megtudta, a Médiatanács vizsgálja Bencsik kijelentéseit. A lap megkeresésére a hatóság ezt közölte:

“az Ön kérdésében említett műsorszámot állampolgári bejelentés alapján hatósági ellenőrzés keretében vizsgálja jelenleg a Médiatanács. Az NMHH-hoz beérkezett bejelentések nyomán indult ügyekben született döntésekről azok megszületését követően, a megszokott fórumokon haladéktalanul tájékoztatást adunk.”

A Magyar Hang a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) álláspontjáról is érdeklődött, ahogy arra is rákérdezett, lehetnek-e jogi következményei Bencsik kijelentéseinek, választ azonban nem kaptak a hatóságtól.

Fotó: Bencsik András (balra) és Bayer Zsolt fideszes újságírók. MTI/Kallos Bea