40 vagy 60 ezer forint ütheti az iskolások markát Sárándon

Helyi hírek

Tanulmányi ösztöndíjpályázatot írt ki a képviselőtestület Sárándon. Az ösztöndíj teljes tanévre vonatkozó összege általános iskolai tanuló esetén 40 ezer, középiskolai tanuló esetén 60 ezer forint forint – tette közzé a település polgármestere szombaton.

Dézsi András közösségi bejegyzésében kifejtette: azoknak a diákoknak van lehetőségük pályázatot benyújtani, akik a Sárándi Kossuth Lajos Általános Iskolába járnak, illetve középiskolákba járnak és megfelelnek az alábbi feltételeknek:

– 5-8. évfolyamos gyerekek, akiknek a 2022/2023-as tanév végén a magatartás és szorgalom nélkül számított tanulmányi eredménye legalább 4,7 és az állandó lakhelyük Sárándon van
– 9-13. évfolyamos középiskolai tanulók, akiknek a 2022/2023-as tanév végén a magatartás és szorgalom nélkül számított tanulmányi eredménye 4,5 vagy a feletti és az állandó lakhelyük Sárándon van.

A polgármester arról is tájékoztatta a leeendő pályázókat, hogy a jelentkezést a bizonyítványosztást követően van lehetőség benyújtani.  Az ösztöndíjakat a tanév végén fiezetik ki.

Megérkezett a támogatott tűzifa Sárándra – csak a szállítás 1,3 millió forintba került