Elkészült a Kishegyesi úti „zöld” parkoló Debrecenben

Helyi hírek

Befejezték a Kishegyesi úti parkoló munkálatait Debrecenben – számolt be Pósán László, országgyűlési képviselő szombaton.

Egészen május 4-ig kell visszmennünk a Kishegesi úti parkoló történetében, akkor jelentette be Varga András, hogy elindult a parkoló építése a Kishegyesi úton, melyet jópár hónapig zöld parkoló néven emlegettek.

Elindult a területrendezés – május 4

A terület önkormányzati képviselője folyamatosan beszámolt a Kishegyesi útnál folyó munkákról. Az első sajtótájékoztatóra két napot kellett várni. Ekkor Pósán Lászlóval látogattak ki a területre. Arról beszéltek, hogy a rengeteg fa és cserje mellé, lakossági kérések alapján, növelték a fák darabszámát is. Volt olyan helyi lakó, aki már ekkor elektromos autós töltő felől érdeklődött.  Varga András válaszában arról tájékoztatott, hogy: a zöldparkoló nem tartalmaz jelenleg elektromos autó töltő állomásokat. Amennyiben nagyobb számú igény érkezik erre, természetesen előre lépnek az ügyben.

Mújus 11 a következő mérföldkő, illetve szegélykő, hiszen Varga András ekkor jelentette be, hogy földmunkák végeztével elindulhat a szegélyépítés.

Május 18-án ismét érkezett egy poszt, melyből kiderült, hogy egy hétre rá elkészülnek a szegélyezési munkálatok a „zöld parkolóban” és onnantól látványos részéhez érkezik a munka. Ezzel a földhalmot ábrázoló képpel kell beérniük ezúttal.

Tényleg egy hétre rá, május 25-én megérkeztek a képek a szegélyről.

 

Június 1-én sem maradtak a helyiek bíztató szavak nélkül, a képviselő arról számolt be, hogy: nagyon jó ütemben halad a parkoló építése is, ahol a napokban kezdődnek a térkövezési munkálatok!

Figyeljük meg, hogy itt már elmaradt a zöld jelző. (és nem is tér már vissza)

Június 8-án arról kapunk híradást, hogy: remekül halad a parkoló építése is, ahol igazán látványos a térkövezési folyamat. És valóban érkezett is a kép némi lerakott és pár raklap helyben álló térkőről.

Következő bejegyzés, június 16. Itt a parkolóra már csak egy bíztató mondat marad.  „A kishegyesi úti parkoló jó ütemben halad.”

Június 22,  újabb információmorzsa: a Kishegyesi úti parkoló a terveknek megfelelő ütemben halad, újabb szakaszon indult el a munka. Köszönik az autósok türelmét.

Július 7 a következő állomás. Ekkor azt tudjuk meg, hogy tovább folyik a munka a Tócóskertben és végre esett az eső. Jár egy újabb „mutatós” fotó.

Július 14-én ismét fontos mozzanat következik. Ekkor lassan elkészül a parkoló olajleválasztó medencéje. A képviselő bejegyzése szerint ez azért fontos, mert így nem fogják szennyezni az esetleges veszélyes anyagok a környezetet. Volt egy kép egy körbetéglázott gödörről egy csővel. Nem állítanánk biztosan, hogy az lenne az olajelválasztó medence, ezért ide inkább egy fejösszedugós képet választottunk.

Augusztus 4, először ekkor kerül szóba a csúszás. Varga András bejelenti, hogy a Kishegyesi úton lévő parkoló elkészítése sajnos csúszik még 2-3 hetet. A tervekben kiírt olajleválasztó készüléket a gyártó még nem küldte el a kivitelező részére. A képviselő elnézést kért mindenkitől és türelmet kért. Arról is beszámolt, hogy megkéri a kivitelezőt, hogy ha műszakilag megoldható a parkoló legalább egy részét nyissák meg a teljes befejezés előtt.

 

Következő etap. Augusztus 17, felcsillan a remény a befejezésre, de mi már tudjuk, hogy nem eszik olyan forrón a kását.

Varga András ezt üzeni: A Kishegyesi úton épülő parkolónál végre megkapatott minden engedélyt a kivitelező, így ki tudta cserélni a lámpaoszlopokat. A lámpaoszlopokat modern led-es fejegységgel látják el, így energiatakarékos lesz a közvilágítás. A kivitelezés folytatásához szükséges olajleválasztó egység a következő héten megérkezik, így a parkoló befejező üteme is elkezdődhet.
Lámpanézőben.

Szeptember 16-án érkezett egy terjedelmesebb beszámoló, de ebben a parkolóról nem esik szó.

Szeptember 22, a parkolót eléri a háború. A bejegyzés szerint a parkolóhoz minden a háborús helyzet miatt kialakult építőanyag hiány miatt hiányzó elem megérkezett, a képviselőt biztosították róla, hogy hamarosan kész lesz.

 

Október 13, friss poszt.

A Kishegyesi úton a parkoló utolsó munkálatai folynak. Mellette kialakítanak egy biciklis szervízpontot. Erről mi is írtunk.
A cserjék ültetése folyamatosan zajlik! A közel 150 ültetendő fát akkor kezdik ültetni, amint lehullajtották a lombjukat – ígérte Varga András. A kép tanúsága szerint megérkezett az ősz, ekkor már beengedték az autókat is a területre.

Október 22, Pósán László kvázi elkészültnek nyilvánítja a Kishegyesi úti parkolót, mely ahogy teltek a hónapok a nevéből ugyan elhagyta a zöld jelzőt, de parkolónak azért még parkoló. Érzésünk szerint lesz még itt egy nagyobb átadó is.