Megbolygatják a szép térköveket a belvárosban – készül a Hatvan és a Miklós utca közötti kerékpárút

Helyi hírek

2023 áprilisára elkészül az a beruházás, amely több mint hét kilométerrel növeli meg a debreceni kerékpárút-hálózatot – számolt be Pósán László, parlamenti képviselő közösségi oldalán.

Rövid híradásából kiderül, hogy a kivitelezők most a belvárosban dolgoznak, a Hatvan és a Miklós utca közötti szakaszon. Jelenleg a közművek kiváltása és a villanyoszlopok áthelyezése zajlik, utána kezdődhet meg a kerékpárút kiépítése.

Ahogy az a január 4-ei közbeszerzési értesítőből kiderül nettó 423 millió forintért építi a kerékpárutat a D-Profil Kft. A Nyugati utcától és Miklós utcáig 2017,6 méteren dolgoznak. Mindkét oldalon egyirányú kerékpárút készül. A jelenlegi térkőburkolatot  „zökkenőmentes térkőre” cserélik.

A kerékpárút a Miklós utca – Antall József utca csomópontban kétirányúvá válik (a volt Szalkai utcán), ahol becsatlakozik a kialakítandó kerékpáros övezetek egyikébe. A Vörösmarthy utcán kerékpársáv és kerékpáros nyom készül. A leírás szerint, ahol kell szélesítik a járdákat, öt kereszteződés kap jelzőlámpás csomópontot. A részletes kiviteli tervek megismeréséhez érdemes a közbeszerzési értesítő II..2.3 pontját elolvasni.

Elkészült Debrecenben a nyugati kiskörút, Kósa Lajos szerint ez “az elmúlt 24 év stabil debreceni városvezetése eredménye”