Papp László

Brüsszelezéssel vágott vissza Papp László az akkumulátorgyárral kapcsolatos környezetvédelmi aggályokra

Helyi hírek

A debreceni közgyűlésen is szóba került a városba települő kínai akkumulátorgyár ügye. Ahogyan az lenni szokott, a kormánypárti politikusok üdvözlik a beruházást, az ellenzékiek pedig aggódnak az óriási vízkivétel és a környezetszennyezés veszélye miatt.

A momentumos Szabó Bence beszámolójában azt írja, a CATL akkumulátorgyárral kapcsolatos kérdéseire jórészt feleletet kapott, bár maradtak még olyanok, melyekre nem tudott a város vezetése megnyugtató választ adni.

A vita során azonban olyan dolog történt, amit teljesen elfogadhatatlannak tartok Debrecen város közgyűlésén. Papp László polgármester indokolatlan „brüsszelezésbe” kezdett, válaszként a felmerülő környezetvédelmi aggályokra. Hozzászólásomban a szakmai kérdések mellett felszólítottam Papp Lászlót, hogy mellőzze ezeket a kampányidőszakban sem elegáns mondatokat

– írja Szabó Bence, aki állítása szerint korábbiakban sem nézte jó szemmel, és ezután sem fogja szó nélkül hagyni, hogy orbánozással, gyurcsányozással, brüsszelezéssel vagy egyéb indokolatlan politikai hangulatkeltéssel cirkuszt csináljanak bármely párt vagy szervezet képviselői a közgyűlésből.

A vitáról Papp László is beszámolt a Facebook-oldalán:

Konstruktív közgyűlési vitán vagyunk túl a város történetének legnagyobb értékű gazdaságfejlesztési beruházásáról. A kérdésekre elhangzottak a válaszok, és mindenki megnyugtatása érdekében a konzultációt és a tájékoztatást a következő hetekben is folytatjuk. Köszönöm a közgyűlés tagjainak az építő jellegű észrevételeket!
írta Debrecen polgármestere.

Korábbi cikkeink a témával kapcsolatban:

Debrecen önkormányzata megvédte a kínai akkumulátorgyárat: más európai országokban is vannak ilyenek

Megszólalt az első politikus, aki nagyon nem örül a Debrecenbe érkező kínai akkumulátorgyárnak