Pártrendezvényen akarták megerőszakolni a Jobbik alelnökének élettársát

Ország

Egy korábbi polgármester megpróbálta megerőszakolni Szilágyi György Jobbik-alelnök élettársát, majd az eseményt a pártvezetés (Jakab Péter és kabinetfőnöke, Molnár Enikő) megpróbálta eltussolni – számoltak be róla egyes kormánylapok.

A kormánypárti sajtóban megjelent cikkek szerint a Jobbik Ököritófülpösön tartott rendezvényére, ahol az eset történt, eleve nem hívták Szilágyi Györgyöt, csak az élettársát, aki választókerületi szervezőként dolgozott a Jobbiknak. Az áldozatot a tettes felcsalta egy szobába, bezárkózott vele, majd megpróbálta megerőszakolni a fürdőszobában. Csak azért nem járt sikerrel, mert kívülről meghallották a nő segélykiáltásait, és így valaki közbelépett. A cikkek szerint Jakab Péter csak később szerzett tudomást az esetről, de aztán nem volt hajlandó vizsgálatot indítani – ezt ő és a párt is tagadja –, ezért fordult a sértett a rendőrséghez. A Borsonline úgy tudja, meg is kezdődött a nyomozás az ügyben.

Szilágyi György a Telexnek elmondta, valóban megtörtént az eset, és a párton belüli vizsgálat csak alig több mint egy héttel ezelőtt indult el, miután a sértett az etikai bizottsághoz fordult.

Jakab Péter, a Jobbik pártelnöke Facebookon reagált a sajtóhírekre, szerinte a „Fidesz-média” a párt hétvégi tisztújítására időzítette a cikket. Jakab hozzátette még, hogy „hazudnak”, és hogy megteszi a jogi lépéseket.