Friss aszfalt szaga lengi be hamarosan Hajdúhadház két utcáját

Helyi hírek

Kicserélik az ivóvíz bekötéseket az Arany János utcán, majd ezzel párhuzamosan elkezdik építeni az útszegélyt is Hajdúhadházon. Az út szélesebb lesz, új aszfalburkolatot is kap. A Rákóczi utcán még a munkafolyamatok összehangolása zajlik – olvasható az önkormáyzat közösségi bejegyzésében.

Az Arany János utca első, 318 méter hosszú szakasza a Dr Földi János és a Jókai utcai kereszteződések között még 2020-ban kapott új útburkolatot. Az Arany János utcán, annak külső szakaszán, a 4-es főút és a Kertalja utca közötti szakaszon a tavalyi év végén újult meg az útburkolat.

A terveknek megfelelően, a jó idő beköszöntével folytatódnak a munkálatok. Az Arany János utcán feltárják és kicserélik az ivóvíz bekötéseket és azt követően, s részben azzal párhuzamosan elkezdik építeni az útszegélyt.

Az út szélesebb lesz, új aszfalburkolatot kap és mindkét oldalon útszegély épül. Az útszakaszokon kiemelt szegélyt alakítanak ki a közlekedők védelme érdekében. Máshol úgynevezett „K” szegély épül, mely alacsonyabb és személygépkocsival könnyebben járható. A kapubejáróknál mindkét szegélytípus süllyesztve lesz, s az utca első, már felújított szakaszához hasonlóan aszfaltozásra kerülnek a kapubejárók is.

A Rákóczi utca teljes útfelújítása három, finanszírozását tekintve egymástól független, de megvalósítását nézve természetesen összefüggő, sőt egymásra épülő fejlesztési program után valósul meg. Jelenleg ennek az összetett fejlesztés egyes elemeinek és munkafolyamatainak összehangolása zajlik. Az útépítési munkák idején a közlekedés és parkolás az érintett útszakaszokon nehézkesebb lesz.