Rendőrségi ügy lett Damu Roland temetéséből

Ország

 Damu Roland édesapja feljelentette Damu nagynénjét, aki szervezte volna a színész temetését.

Damu Roland halála előtt meghagyta szeretett nagynénjének, hogy ő intézze búcsúztatóját, amin nem engedte, hogy szülei részt vegyenek. Damu édesapja ezzel egyáltalán nem ért egyet és megtette a szükségesnél talán még erősebb lépéseket: feljelentette Damu nagynénjét.

Damu édesapja azzal vádolja a színész által oly nagyon szeretett Éva nénit, hogy nem volt joga intézni a temetést.

Borsnak nyilatkozott a színész unokatestvére és elmondta, a temetés ügyeit Éva néni Roland kérésére vette a kezébe és végképp nem hiányozott neki, hogy emiatt a rendőrségre járjon kihallgatásokra. A család nem érti, miért tette ezt Damu édesapja, aki még csak nem is reagál megkeresésükre.

Nem tudtam elmondani, amit szerettem volna, mert rám csapta a telefont. De itt üzenem neki, hogy keressen meg, mert van miről beszélnünk, és nem ijedünk meg semmitől, állunk elébe, hogy bebizonyítsuk a mi igazunkat

– nyilatkozta a lapnak a színész unokatestvére, Tóth István.

Damu Rolandot már januárban elhamvasztották, de a temetésére nem tudni, mikor kerül sor. A családban újabb tragédia történt, alig másfél hónappal fia halála után Damu Roland édesanyja is életét vesztette két nappal ezelőtt. Múlt héten került kórházba koronavírus miatt, lélegeztetőgépre került, szervezete azonban feladta a harcot.