3500 rászoruló családnak adományozott okos élelmiszert a Hajdúsági Sütödék Zrt.

Helyi hírek

Karácsony közeledtével 1,3 millió forint értékű terméket adományozott a Hajdúsági Sütödék Kft. 2021. december 15-én a Debreceni Karitatív Testületnek, amely az összesen több, mint 17 ezer darab szendvicsalapot és péksüteményt négy közreműködő intézményen, illetve szervezeten keresztül mintegy 3500 rászoruló családnak, illetve idősnek juttatja el – írja közleményében a testület.

Szakács Tamás, a Hajdúsági Sütödék Kft. ügyvezetője örömét fejezte ki annak kapcsán, hogy karácsony előtt tudja átadni ezt az adományt a Debreceni Karitatív Testületnek. Mint elmondta, az adományozás nem egyirányú folyamat, mert az adományozó nem csak ad, de kap is. A Hajdúsági Sütödék munkatársai jó szívvel tesznek valamit a közösség érdekében, s cserébe örömöt kapnak vissza a megajándékozottaktól. A mostani egyébként nem csupán egyszeri alkalom, hiszen az év minden napján folyamatosan támogatnak – elősorban termékeikkel – olyan szervezeteket, melyek az adományokat rászorulókhoz juttatják el.

A jelenlegi adomány értékét növeli, hogy a termékek egytől egyig a cég Okos élelmiszer brandcsaládjába tartozó Vitajó márka termékei, amelyek speciális összetevőik révén hozzájárulnak az immunrendszer normál működéséhez, a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez. A Hajdúsági Sütödék cégcsoport 21 éve kezdett saját forrásokból kutatásokat e speciális élelmiszerszegmensben. Az adományozás révén a debreceni rászorulók, valamint az idősek ismerkedhetnek meg először ezekkel az új – 2022 januárjának közepétől kereskedelmi forgalomba kerülő – termékekkel. 

Rózsahegyiné Juhász Éva, a Debreceni Karitatív Testület elnöke – megköszönve az adományt – hangsúlyozta, hogy évről évre egyre több magánszemély és vállalkozó keresi meg a testületet felajánlásaival, s szerencsére nem csak karácsony közeledtével, hiszen a segítség mindig jól jön. A Hajdúsági Sütödék Kft. termékeit most a Debrecen Megyei Jogú Város Városi Szociális Szolgálata idősotthonaiban élők kóstolhatják meg, valamint az EU-Roma Országos Egyesületen, a hajléktalangondozással foglalkozó Refomix Kft.-n és a „Halápon a gyermekekért” Közhasznú Egyesületen keresztül jutnak el rászorulókhoz.        

Nagy Lajosné, a Debrecen Megyei Jogú Város Városi Szociális Szolgálat vezetője szerint karácsonyhoz méltó meglepetést okoznak ezek a finom péksütemények idős ellátottjaiknak – idézte fel a a Debreceni Karitatív Testület.