Letartóztatás elrendelése emberölés bűntette miatt

Rendőrség

A Pécsi Járásbíróság 2020. június 26-án egy hónapra elrendelte L.A. gyanúsított letartóztatását emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt.

A rendelkezésére álló adatok szerint a 68 éves gyanúsított 2020. június 24. napján a kora reggeli órákban veszekedett feleségével, akit tettleg is bántalmazott pécsváradi otthonukban. A sértett férje bántalmazása ellen védekezett, azonban amikor a földre került, a gyanúsított két kezével megragadta a sértett nyakát és addig szorította, amíg eszméletét vesztette.

Ezt követően a gyanúsított telefonon értesítette a segélyszolgálatot. A kiérkező mentők a sértettet életveszélyes állapotban kórházba szállították és újraélesztését megkísérelték, azonban a sértett 2020. június 25. napján elhalálozott.

A gyanúsított a cselekmény elkövetését elismerte, tettét féltékenységgel magyarázta.

A bíróság szükségesnek találta a gyanúsított letartóztatásának elrendelését, mivel a bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára, annak fokozott társadalomra veszélyességére is tekintettel megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított a büntetőeljárásban megszökne, elrejtőzne, illetőleg jelenléte az eljárási cselekményeknél másképp nem lenne biztosítható.

A végzés végleges.