Mautner Zsófi

“Egyáltalán nem ciki, ha valaki nem szeret főzni”- interjú Mautner Zsófi gasztroblogger “főzőnővel”

A 2023-as debreceni Gourmet fesztiválon találkozhattunk Mautner Zsófia gasztroblogger-szakácskönyvíróval, a Chili és Vanília gasztroblog szerzőjével. Elmélyedtünk a gasztronómia szeretetében, beszélgettünk a főzés könnyedségéről, annak tanulhatóságáról, és azt is megtudtuk, hogy mit üzen Zsófi egy kezdő kuktának. 

Debreceni bor és jazznapok

Debreceni Bor- és Jazznapok: itt a részletes program + a borászatok

A Debreceni Bor- és Jazznapok Magyarország legrégebben létező jazzfesztiválja, melyet – a 2020-as év kivételével – 1972 óta minden évben megrendeztek. Idén augusztus 3. és 6. között várják az ország minden tájáról érkező borbarátokat és jazzkedvelőket a Nagyerdő zöldjébe, a Békás-tó partjára, ahol a fesztivált nappal a zöld természet öleli körbe, éjjel pedig a varázslatos […]

A koktél készítés legfontosabb alapanyagai

A koktél készítés egyik legfontosabb alapanyaga a szirup.  A szirup valamilyen cukorféleség tömény oldata, a cukor mellett egyéb anyagokat is tartalmaz. Elsősorban a gyógyszerészetben és a gasztronómiában használják. Egyes szirupokat az élelmiszeriparban szörpnek  is neveznek, köznapi értelemben a szörp elsősorban gyümölcsszörpöt jelent.

A legkedveltebb balatoni fogások

Ki ne szeretne leugrani a Balatonra, akár csak egy hétvégére is. A nyár a strandolásról, az evésről, ivásról és pihenésről szól. Ilyenkor gyakrabban térünk be falatozni egy-egy étterembe, hogy megkóstoljuk a helyi finomságokat. Vannak azonban olyan fogások, amelyek különösen kedveltek a Balaton körül, így ebben a cikkben eláruljuk, hogy melyek ezek az ételek.

A Spicces füge respektus lett idén Magyarország tortája

A szigetszentmiklósi Levendula és Kert cukrászda cukrásza, Lakatos Pál Spicces füge respektus nevű, aszús-fügés-mézes kreációja nyerte el idén a Magyarország tortája címet, Magyarország cukormentes tortája pedig a makói Papp cukrászda cukrásza, Lawal-Papp Zsófia Kikelet elnevezésű fekete teás-levendulás alkotása lett – jelentették be hétfőn az Országházban tartott díjátadón, ahol az idei Szent István-napi kenyeret is bemutatták.

A Hell Energy mesterséges intelligencia fejlesztette energiatal gyártásába kezdett Szikszón

A  Hell Energy megkezdte egy új receptúrájú energiaital gyártását hétfőn Szikszón, a mesterséges intelligencia (MI) által kifejlesztett terméket  a hazai boltok mellett több mint hatvan országba fogják exportálni – tájékoztatta a társaság közleményben az MTI-t.